Genel Gündem

Terörün Karşısında Birlikte ve Dimdik Durmalıyız

Neredeyim :Gündem
TERÖRÜN KARŞISINDA BİRLİKTE VE DİMDİK DURMALIYIZ
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal: “Terörün İsminin Farklı Olması Bir Şey İfade Etmez. Terörün Aklı da İş Yapma Biçimi de Her Yerde Aynıdır…”
 
Bakan Ünal: “Teröre Karşı Mücadelemizin Güvenlik Sorunu Olarak Yansıtılmasına Müsaade Etmeyeceğiz…”
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sultanahmet meydanında yaşanılan terör eylemi ile ilgili birliktelik çağrısında bulundu.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hollanda şubesinin Amsterdam'da düzenlediği programa katıldı.
 
Terörün hedefinin dünyanın her yerinde korku salmak olduğuna işaret eden Bakan Ünal, terörün isminin farklı olmasının bir şey ifade etmediğini, aklının ve iş yapma biçiminin her yerde aynı olduğunu söyledi.
 
Terör Olaylarından Rant Devşirmek Hoş Değildir
 
“Terörün İstanbul'da olmasıyla Paris'te olması, Londra'da olması ya da New York'ta olmasının herhangi bir farkı yoktur ama birilerinin terör olayları Türkiye'de olduğunda bunun üzerinden rant devşirmek gibi bir girişimde bulunmaları da hoş değildir.
 
Terör Paris'te olduğunda büyük bir hassasiyet gösterip İstanbul'da olduğunda bunun üzerinden eğer Türkiye'yi ya da hükümeti dövmeye kalkışırsa birileri, bu kabul edilebilir bir şey değildir.
 
Her birimizin terörün karşısında dimdik durması gerekir."
 
Teröre Karşı Mücadelemizin Güvenlik Sorunu Olarak Yansıtılmasına Müsaade Etmeyeceğiz
 
“Terörü kimi zaman Afganistan'da tarihi dokuyu mahvederken görürsünüz, bir bakarsınız Suriye'de antik kenti tahrip ederken görürsünüz, bir bakarsınız Diyarbakır'da Fatih Paşa Camii'ni ya da dört ayaklı minareyi tahrip ederken görürsünüz.
 
Bu ister Taliban olsun, ister DAEŞ olsun, ister PKK olsun, terörün herhangi bir şekilde isminin farklı olması hiçbir şey ifade etmez. Terörün aklı da iş yapma biçimi de her yerde aynıdır.
 
Suriye ve Irak'taki sorunlardan dolayı Türkiye'nin güneydoğusunda bazı sıkıntılar üzerinden Türkiye'nin teröre karşı mücadelesinin dünyaya bir güvenlik sorunu gibi yansıtılmaya çalışılmasına müsaade etmeyeceğiz.”
 
Evrensel Değerlere Sahip Çıkmalıyız
 
“Dünyanın birçok ülkesi bugün Suriye ve Irak'ta yaşananlara seyirci kalıyor.
 
Ülkeler bugün 15 bin hatta 5 bin, 3 bin mülteci alıp almamayı tartışırken, biz 2,5 milyon insanı büyük bir misafirperverlikle konuk ediyoruz. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye'deki mülteci kamplarını dünyanın en iyisi seçti.
 
Evrensel değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bizi biz yapan duygularımıza, değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü eğer bunlara sahip çıkmazsak insanlığımızı kaybederiz.
 
Kürt, Türkmen, Ezidi, Hıristiyan ne inanç ya da etnik kimlikte olduğuna bakmaksızın Suriye'den gelen her insana kucağımızı açtık. Çünkü her biri mazlumdu, her biri mağdurdu."